BIM-samordnare/projektstöd

Stockholm/Hela Sverige

Om jobbet

Brinner du för att utbilda, samordna och utveckla arbetssätt och metodik till stöd för verksamheten och dina kollegor? Det är full fart på Lektus och vi vinner ständigt nya och spännande uppdrag. På vår samhällsbyggnadsenhet är vi idag mer än 60 medarbetare som drivs av att forma framtidens hållbara samhällen och fler ska vi bli. Våra uppdrag, som varierar i storlek och omfattning, spänner från förstudier och projektering till omfattande och komplexa totallösningar genom hela livscykeln inkluderande produktion och förvaltning.

Vi söker nu en BIM-samordnare till Stockholm eller till något av våra andra kontor i Sverige. Som BIM-samordnare hos oss på Lektus Samhällsbyggnad arbetar du med att utveckla, utbilda, samordna, säkerställa och tillhandahålla rutiner och dokumentation för BIM-/datasamordning med ambitionen att ligga i framkant.

Vi tror på modellsamordnad projektering där flera produkter samverkar för att erhålla bästa resultat i våra uppdrag. Vi har valt Quadri från Trimble som vår samordningsmodell (3D) och med Novapoints applikationer som vår standard plattform.

De leverantörer och produkter som ingår i vår standardplattform för projektering:

Trimble – Quadri
Autodesk – AutoCAD/Civil 3D
Trimble – Novapoint, Tekla
Dokumenthantering:

Adtollo – Chaos Desktop
Som BIM-samordnare har du en viktig roll i uppdragsstyrningen i våra projekt och stöttar projektens planerings- och projekteringsprocesser utifrån kundens önskemål och krav. Vi tror på vikten att vara nära verksamheten varför du som BIM-samordnare aktivt arbetar i våra uppdrag.

Vem är du?

Vi söker i första hand dig som är civilingenjör/lantmätare eller har motsvarande kompetens med inriktning samhällsbyggnad och med erfarenhet som projektör/datasamordnare.

Du har mycket goda kunskaper i Trimbles samordningsplattform Quadri, AutoCAD/Civil3d samt Novapoints applikationer. Kunskaper i andra produkter är en fördel men inget krav.

Som person är du nyfiken och intresserad av ditt område samt har energi och driv. Du har lätt för att förstå och delta i tekniska diskussioner och trivs i en fartfylld miljö som präglas av stark tillväxt. Självklart ser du dig själv som en lagspelare och du drivs av att ständigt utvecklas.

Om du vill få möjlighet att utvecklas i en verksamhet som till 100% tror på din potential och som drivs av nyttan vi gör för våra kunder, då ska du inte tveka att höra av dig!

Vi erbjuder

När du jobbar hos oss får du tillgång till en ovärderlig kunskapsbank och en omfattande kollektiv kunskap.

Du får möjlighet att utveckla företaget, din egen kompetens och tillsammans med dina arbetskollegor säkerställa att vi står rustad inför framtidens utmaningar. Att ligga i framkant, både operativt och strategiskt inom BIM-samordning.

På Lektus uppmuntrar vi dig att göra det som du är bra på. Det är våra passionerade medarbetare som skapar Lektus kreativa miljö där tankar och idéer får flöda fritt.

Om företaget

Lektus är ett teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad och infrastruktur. Vi startade hösten 2019 och är idag ca 120 medarbetare och finns etablerade på 15 orter. Lektus levererar tjänster och produkter inom hela samhällsbyggnadssegmentet, från utredning till arbetshandlingar och kompletta förfrågningsunderlag samt projekt- och byggledning.
En bra infrastruktur är grunden för att ett samhälle ska kunna fungera. Inom Lektus har vi den erfarenhet och kunskap från tidiga planeringsskeden till att projektera bygghandlingar, både för mindre som för större och komplexa infrastrukturprojekt. Vi har medarbetare med både lång och gedigen erfarenhet av att leverera tjänster till statliga, kommunala och privata marknadssegment.

Sista ansökningsdag

2023-01-31

Kontaktperson för frågor

Karl-Erik Jonasson, CIO

Ansökan