IT-förvaltare/IT-utvecklare

Stockholm/Hela Sverige

Om jobbet

Brinner du för att utbilda, samordna och utveckla arbetssätt och metodik till stöd för verksamheten och dina kollegor?

Lektus Sweden AB är ett teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad och infrastruktur med mer än 135 medarbetare som drivs av att forma framtidens hållbara samhällen och fler ska vi bli.

Våra uppdrag, som varierar i storlek och omfattning, spänner från förstudier och projektering till omfattande och komplexa totallösningar genom hela livscykeln inkluderande produktion och förvaltning. Våra kunder är oftast Trafikverket, kommuner eller entreprenörer.

Vi söker nu en IT-förvaltare/IT-utvecklare till Stockholm eller till något av våra andra kontor i Sverige.

Som IT-förvaltare arbetar du med att säkra leveranser och förvalta våra datorer, system och programvaror till stöd för våra medarbetare inom Lektus. Vi är en teknikkonsult och mycket av våra system/programvaror berör CAD-projektering, GIS och tekniska beräkningar/analyser.

Som IT-utvecklare ser vi gärna att du har goda kunskaper i att tillämpa Sharepoint för vårt Intranät och att utveckla/koppla databaser för vår interna informationshantering.

Några av de leverantörer och produkter som ingår i vår standardplattform för projektering:

Trimble – Quadri
Autodesk – AutoCAD/Civil 3D
Trimble – Novapoint, Tekla
Adtollo – Chaos Desktop
Som IT-förvaltare/IT-utvecklare har du en viktig roll i att stödja och säkerställa så att våra medarbetare erhåller ”rätt” verktyg för att genomföra sina uppdrag på ett rationellt och enkelt sätt.

Vem är du?

Vi söker i första hand dig som har adekvat IT-utbildning eller motsvarande kompetens och gärna erfarenhet som IT-förvaltare/IT-utvecklare enligt efterfrågat ovan. Kunskaper på andra verktyg och områden är en fördel men inget krav.

Som person är du nyfiken och intresserad av ditt område samt har energi och driv. Du har lätt för att förstå och delta i tekniska diskussioner och trivs i en fartfylld miljö som präglas av stark tillväxt. Självklart ser du dig själv som en lagspelare och du drivs av att ständigt utvecklas.

Om du vill få möjlighet att utvecklas i en verksamhet som till 100% tror på din potential och som drivs av nyttan vi gör för våra kunder, då ska du inte tveka att höra av dig!

Vi erbjuder

När du jobbar hos oss får du tillgång till en ovärderlig kunskapsbank och en omfattande kollektiv kunskap.

Du får möjlighet att utveckla företaget, din egen kompetens och tillsammans med dina arbetskollegor säkerställa att vi står rustad inför framtidens utmaningar. Att ligga i framkant, både operativt och strategiskt.

På Lektus uppmuntrar vi dig att göra det som du är bra på. Det är våra passionerade medarbetare som skapar Lektus kreativa miljö där tankar och idéer får flöda fritt.

Om företaget

Lektus är ett teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad och infrastruktur. Vi startade hösten 2019 och är idag ca 120 medarbetare och finns etablerade på 15 orter. Lektus levererar tjänster och produkter inom hela samhällsbyggnadssegmentet, från utredning till arbetshandlingar och kompletta förfrågningsunderlag samt projekt- och byggledning.
En bra infrastruktur är grunden för att ett samhälle ska kunna fungera. Inom Lektus har vi den erfarenhet och kunskap från tidiga planeringsskeden till att projektera bygghandlingar, både för mindre som för större och komplexa infrastrukturprojekt. Vi har medarbetare med både lång och gedigen erfarenhet av att leverera tjänster till statliga, kommunala och privata marknadssegment.

Sista ansökningsdag

2023-01-31

Kontaktperson för frågor

Karl-Erik Jonasson, CIO

Ansökan